Friday, July 10, 2009

Nasi Lelapan @ Miri, Sarawak

salam..tajuk kali ini pasal pengalaman aku kat miri..aku bawa trainer p kursus kat miri selama 2 hari iaitu pd 7 dan 8 julai yang lalu anjuran CIDB Miri.

aku nak citer ttg waktu2 solat kat miri..punyalah beza waktu dia ngan semenanjung ni..
ni aku bg details waktu solat nya ek..

subuh - 4.58 am
zohor - 12.38 noon
asar - 4.04 pm
maghrib - 6.47pm
isyak - 8.02pm

hehe..mula2 rasa pelik..sbb xbiasakan..mmg aku kena biasakanla dgn waktu2 solat kat miri ni..disebabkan aku dlm kategori musafir, leh la wat solat jamak..

mmg org miri ni baik n frienly..yang jemput kitorang kat airport miri aritu org cidb..mmg la baik sbb tlg check-in kan bilik kitorg, bawa p mkn n jenjalan..

yg x leh lupa dia bawa kami mkn nasi yang bernama 'Nasi Lelapan'

Nasi Lelapan Kembong

Nasi Lelapan Ayam

Nasi Lelapan Tenggiri

korang perasan tak maksud lelapan tu ada lapan jenis item2 dia yang tersusun dalam pinggan adalah spt berikut..
1. ayam, ikan, etc
2. tempe goreng
3. kubis dicelur
4. kacang panjang
5. pucuk ubi dicelur
6. tauhu goreng
7. timun
8. sambal belacan

limau kasturi tu perah kat dalam sambal belacan tau.

p/s: masa tengah taip post ni, kecur air liur aku weh..

1 comments:

masni qisrine said...

almk terliur jugak ni..
sedapnye...yummy yummy